Testis kanseri, genellikle genç yaşlarda görülen, hastanın testisinde ağrısız kitle hissettiği bir durumla karakterize bir hastalıktır. İlk tanı ve erken tedavi için hasta ivedilikle ameliyat edilir, kasıktan yapılan bir kesi ile testis alınır.
Testis Kanseri Tedavisi: Patoloji sonucuna göre hastaya kemoterapi verilebilir veya karındaki lenf nodlarına yayılma olması durumunda bu lenf nodlarının retroperitoneal lenf nodu disseksiyonu denilen bir ameliyatla çıkarılması gerekecektir.
Başarıyla gerçekleştirilmiş çok sayıda ameliyat
Sağlığına kavuşmuş yüzlerce kanser hastası
Testis kanseri ameliyatı sonucu sağlığına kavuşmuş yüzlerce hasta
Saygın tıp dergilerinde yer bulmuş çok sayıda ulusal ve uluslararası yayın
Testis kanseri belirtileri genellikle şunlardır:
Bu belirtilerden herhangi birini fark ederseniz, erken teşhis ve tedavi için bir sağlık profesyoneline danışmanız önemlidir.
Testis kanseri, genetik değişiklikler sonucu testislerdeki hücrelerin kontrolsüz şekilde büyümesiyle gelişir. Kesin nedeni her zaman belirlenemese de, risk faktörleri arasında ailede benzer kanser öyküsü, Klinefelter sendromu gibi genetik bozukluklar, testislerin normalden farklı gelişimi ve inmemiş testisler (kriptorşidizm) sayılabilir. Bu faktörler, testis hücrelerinde anormal büyümeye yol açarak kanserin oluşum riskini artırabilir.
Testis kanseri evreleri, tümörün büyüklüğü, testis dışına yayılıp yayılmadığı ve vücudun diğer bölümlerine metastaz yapıp yapmadığına göre belirlenir.
Evreleri şöyle sıralanır:
Her evre, kanserin yayılım derecesini ve tedavi seçeneklerini etkiler. Daha fazla bilgi için ekibimize danışın.
Testis kanseri olanların yorumları genellikle kanseri geçirmiş kişiler tarafından yazılmaktadır. Yorumlarda hastalar iyileşme süreci ile ilgili sonuçları merak etmekte. Bu kanser türü çok nadir görülmesine rağmen 20 ile 35 yaş arası erkeklerde en sık görülen kanser türü olduğunu unutmamak gerekir. Rahat bir nefes alabilirsiniz çünkü tıp dünyasında gelişen teknolojiler sayesinde hastalık çoğu durumda tamamen iyileşiyor.
Kanserin büyük çoğunluğu, sperm yapımında kullanılan germ hücreleri adı verilen hücrelerden oluşur. Bu tür durumların tanı ve tedavisi, ameliyatla testisin çıkarılmasını gerektirir. İlerlemiş veya yüksek riskli kanserlerde genellikle cerrahi tedavi tercih edilmektedir. Kemoterapi testisin dışına yayılmış kanser hücrelerini tedavi etmek için kullanılabilir. Bazı kişiler ameliyattan sonra ek tedavi olarak kemoterapi de alabilir.